En pause i hverdagen, for foreldre

En pause i hverdagen, for foreldre, er en samling for foreldre som har en krevende hverdag. Dette er en langhelg for foreldre som har ungdom som sliter.

En viktig del av samlingen er å utveksle erfaringer, få støtte og faglig påfyll. Dere vil få «verktøy», inspirasjon og veiledning, men også tid til ro, hvile og avkobling. En viktig del av samlingen er også gode samtaler med andre i «tilsvarende» krevende situasjoner.

Vi oppholder oss ute i naturen, og det vil bli god tid til både gode samtaler rundt bålet, felles måltider, veiledning og tur. Alle overnatter i telt, hengekøye eller lavvo.

Mål med samlingen:

 •   Hvile, ro og avkobling fra hverdagen
 •   Gode samtaler rundt bålet
 •   Turer (etter eget ønske)
 •   Faglig påfyll og inspirasjon
 •   Få verktøy til å bruke i en krevende hverdag
 •   Utveksle erfaringer med «likesinnede»

Målgruppe:

Foreldre med ungdom som sliter.

Deltakere: 

10 par (20 pers.)

Når:

På grunn av status ifm. korona-viruset kommer vi tilbake med nye datoer når situasjonen er mere avklart. Men, er du interessert i å bli med oss på tur i løpet av året setter vi veldig pris på at du melder din interesse: post@mednatur.no

Turene/samlingene vil bli gjennomført torsdag - søndag, på østlandet. (Finnskogen eller Femundsmarka 2-4 timers kjøring fra Oslo). Nøyaktig lokasjon vil bli delt senere.

Innhold:

 •   Felles måltider, som vi lager sammen
 •   Hvordan «møte ungdom» som sliter
 •   Sunn grensesetting
 •   Hvordan ta vare på hverandre
 •   Erfaringsutveksling og samtaler om temaer dere er opptatt av

Terapeut og leder: Ninette Håmo

Ninette har lang erfaring som terapeut og har hatt egen praksis siden 2001. Hun har et stort engasjement og hjerte for menneske og livsprosessene vi står i, og som påvirker våre handlingsmønstre i positive og negative retninger. Ninette har lang erfaring med å «møte» mennesker i en vanskelig og utfordrende livssituasjon, og har et brennende ønske om at du som menneske skal bli sett og hørt, få opplevelsen av å bli forstått på en god og varm måte. Ninette er opptatt av «å se» hva som ligger bak fasaden, skape en trygg og god ramme, basert på tillit, gjensidig respekt, raushet og ærlighet, slik at gode endringer kan skje, og livet blir mer håndterbart og meningsfylt. 

Turleder: Lars Grytbakk:

​Lars har 30 års erfaring med å hjelpe folk, både som kursleder, foredragsholder og coach. Han har jobbet med dropout elever, undervist lærere, holdt uttalige kurs og foredrag om livsmestring, motivasjon, verdier og psykisk helse, både i næringslivet og skolevesenet. Å forebygge psykiske problemer og "utenforskap" og skape mestringstro hos mennesker i krevende livssituasjoner er noe av det Lars brenner for. Friluftsliv og bruken av naturen har alltid vært viktig for han, og han har gjennom hele livet tilbringt mye tid i villmarka.

Pris: Kr. 4.500.- pr. pers. (eks. reise, turutstyr)

Fremdrift:

Ved påmelding vil dere få oversendt et spørreskjema. Dette for at vi skal kunne bli litt kjent med dere før samlingen, og kunne tilpasse innholdet til noen av de behovene og ønskene dere har. Alle deltakere vil få oversendt utstyrsliste (turutstyr dere må ha med) og all praktisk informasjon i god tid før vi møtes.

Ønsker du mer informasjon, ta kontakt!


Ninette Håmo
Ninette Håmo